Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306

ALISA - autentično liderstvo, inovacija, snaga, aktivizam

01. ožujak 2024.

Projekt ALISA doprinosi prepoznavanju uloge i resursa žena u civilnom društvu za vođenje oporavka, jačanje otpornosti pojedinaca i zajednica i razvoja uključivih društva.

Žena s glasom

Žena s glasom

04. travanj 2024.

Ovaj projekt usmjeren je na promicanje sudjelovanja žena u političkom procesu i osnaživanje njihovog glasa u društvu. Fokusiran je na poticanje žena na informirano uključivanje u proces donošenja odluka te je usmjeren motiviranju žena da svojim glasom podrže političke opcije koje će raditi na poboljšanju položaja žena i promovirati rodnu ravnopravnost u društvu.

ERASMUS+ akreditacija u području mladih

01. veljača 2023.

Od 2023. godine DKolektiv je ponosni nositelj Erasmus+ Akreditacije u području mladih.

Tale - Tools for Active Listening and Empowerment

01. listopad 2023.

Projekt TALE istražuje ranjivost mladih, podiže svijest o raznolikosti ranjive mladeži, osnažuje ih da dijele priče i educira radnike s mladima o osnaživanju putem pripovijedanja

Ofarbaj POkaz

Ofarbaj POkaz

01. studeni 2022.

Projekt Ofarbaj POKaZ usmjeren je osnaživanju mladih za zagovaranje i aktivističko djelovanje kroz kreativno izražavanje

Mladi u fokusu: Regionalni program za mlade OBŽ

01. siječanj 2024.

Projekt "Mladi u fokusu: regionalni program za mlade OBŽ" je svojim aktivnostima usmjeren na stvaranju poticajnog okruženja i strateškog okvira sa svrhom osnaživanja mladih za aktivno i djelotvorno uključivanje u društvo.

V - Calc

V - Calc

01. ožujak 2023.

Projekt V-Calc nudi mogućnosti za mjerenje i razumijevanje utjecaja kojeg ostvaruju volonteri u zajednicama, za 800 koordinatora volonterskih programa različite dobi i iskustava koji razvijaju volonterske programe u različitim kontekstima.

PRAVA aplikacija

01. listopad 2022.

Projekt PRAVA aplikacija provodimo u partnerstvu sa tri organizacije civilnog društva i četiri srednje škole iz Osječko-baranjske, Vukovarsko srijemske i Istarske županije te srednjom školom iz Norveške: Dkolektiv-om, Centrom za Građanske Inicijative iz Poreča, udrugom INOVA, Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića iz Poreča, Industrijsko-obrtničkom školom Pula, Tehničkom školom i prirodoslovnom gimnazijom Ruđera Boškovića Osijek, Tehničkom školom Nikole Tesle Vukovar te Åretta ungdomsskole iz Lillehammera iz Norveške.

Youth2Europe

Youth2Europe

01. studeni 2022.

Projekt Youth2EUrope (Y2EU) ima za cilj promicati sudjelovanje građana i nevladinih organizacija u demokratskom i građanskom životu te pridonijeti razmjeni mišljenja i pogleda na EU, njezinu primarnu instituciju (Europski parlament) i procese donošenja odluka. Projekt je dio programa EU “Građani, jednakost, prava i vrijednosti” (CERV).

Hidden Diamonds

Hidden Diamonds

01. rujan 2022.

„Hidden Diamonds“ promiče jednake mogućnosti i veće sudjelovanje žena migrantskog i manjinskog porijekla te doprinosi njihovom osnaživanju i većoj zastupljenosti u društvenom, ekonomskom, političkom i kulturnom životu.

Inclusive community - Europske snage solidarnosti

01. prosinac 2022.

Projekt „Inclusive community“ provodi se u okviru programa Europskih snaga solidarnosti, a okuplja međunarodne volontere koji će tijekom godinu dana zajedno s nama sukreirati aktivnosti Društvenog ateljea koje doprinose bržem, humanijem i učinkovitijem poboljšanju kvalitete života u našoj zajednici.

POWERED BY V – Engaged Volunteering for the Future of Europe

22. studeni 2022.

Ideja projekta polazi od ove premise i ima za cilj podržati organizacije i mlade da iskoriste potencijal volontiranja kao pokretačku snagu za građansko obrazovanje, osnaživanje mladih i angažman u izgradnji europskog društva i jačanju demokracije, EU vrijednosti i identiteta.