Top
DKolektiv -

Volonterski centar Osijek| Drugi na prvom mjestu| Mali kolektiv za veliki kolektiv| Vrline znanja| Energija srca

Nazovite nas :
+385 31 211 306

PoDcast Kolektiv audiovizualni je medijski projekt DKolektiva – organizacije za društveni razvoj, u kojem ćemo s relevantnim stručnjacima i praktičarima razgovarati o temama koje se dotiču svakodnevice, potreba, izazova i trendova vezanih za civilno društvo, ulogu i značaj organizacija civilnog društva za ukupni društveni razvoj, aktivno sudjelovanje građana, građanski odgoj i obrazovanje, volontiranje, socijalno uključivanje, lokalni razvoj i druge srodne teme.

Smatrajući kako se u mainstream medijskom prostoru nedovoljno otvaraju i promišljaju navedene teme, PoDcast Kolektiv osmišljen je kao dodatni sadržaj koji bi pomogao otvarati nove poglede, pitanja i perspektive.

Osim iznošenja poruka, iskustava i pitanja o nekoj problematici, želimo gledateljima i slušateljima ponuditi nekonvecionalne, drugačije uglove i ideje, primjere dobre prakse i nova saznanja. Podcast kao forma dopušta inovativne interpretacije i smjerove u kojima se može kreirati dijalog.

Kolika je politika kakvu doživljavamo uopće pristupačna mladima? Kakva je politička pismenost mladih osoba, kako mlade ljude potaknuti i afirmirati i kako civilno društvo u tome može pomoći?

Hrvatski parlamentarni izbori 2024. godine su u tijeku, a iza ugla su nam i EU, potencijalno i predsjednički. Svakodnevno slušamo nove informacije, stvaramo perspektive, formiramo ili utvrđujemo mišljenje na temelju onoga što saznajemo, a u svom tom procesu dobivamo nove mlade građane koji po prvi puta imaju opciju izaći na izbore i iskoristiti demokratsko pravo.

Odgovore na ta pitanja dat će Marko Kovačić, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Veleučilišta Bernays, međunarodno prepoznati stručnjak za mlade i Josip Miličević, politolog i glavni tajnik Mreže mladih Hrvatske. 

 

Video verziju ovog podcasta možete pogledati OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep. 18: Mladi i politika: Propuštena prilika ili skriveni potencijal? (Marko Kovačić, Josip Miličević)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Tema ovog podcasta inspirirana je Međunarodnim danom volontera, koji se obilježava 5. prosinca. Volonterski centar Osijek svake godine povodom Međunarodnog dana volontera (5. prosinca) dodjeljuje volonterske nagrade istaknutim pojedincima i organizacijama u zajednici. Ovom nagradom svake godine osvjetljavamo različite primjere volonterskog angažmana koji naše društvo mijenjaju na bolje. U ovoj epizodi želimo otvoriti dijalog i razgovarati s nekima od prethodnih dobitnika volonterskih nagrada kako bismo saznali gdje se danas nalaze, što rade, je li i kako ovo priznanje utjecalo na njihov daljnji angažman u zajednici, ali i kako se nose s izazovima današnjice koji utječu na volontiranje i kako prevladavaju te izazove.

U ovoj epizodi su dobitnice i dobitnici volonterskih nagrada: Ozana Vignjević, dobitnica volonterske nagrade za angažman pojedinca 2021., Miren Špek, čija je organizacija Udruga za podršku žrtvama i svjedocima dobitnica volonterske nagrade 2020. i Đurđica Radić ispred Medicinske škole Osijek, dobitnice volonterske nagrade 2010. godine u kategoriji za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju. 

PoDcast Kolektiv ep. 17: Volontiranje kao pozitivna društvena vrijednost (Ozana Vignjević, Miren Špek, Đurđica Radić)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Treću sezonu serijala podcasta započet ćemo s važnom, često zapostavljenom temom, a tiče se važnosti dostojanstvenog i  aktivnog starenja, odnosno načina na koje možemo  naše stare učiniti vidljivijim i uključenijim dijelom društva.

Starenje je prirodan dio života, no ono kako ga doživljavamo i prihvaćamo može imati dubok utjecaj na naše društvo u cjelini, a posebice možda nismo svjesni kako percepcija starenja utječe na same osobe treće životne dobi.

S nama su u ovoj epizodi: Jelena Dodig, predsjednica udruge Aktivni umirovljenici Osijek i Suzana Tomašević, asistentica na Pravnom fakultetu u Osijeku na studiju socijalnog rada čije je područje interesa i tema na doktorskom studiju rad sa starijim osobama i područje dugotrajne skrbi s nama.

Video verziju ovog podcasta možete pogledati OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep. 16: Uključivanje seniora u zajednicu (Jelena Dodig, Suzana Tomašević)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Da treba biti inovativan, to nam stalno govore gdje god da se okrenemo…do razine da se koristi kao floskula. Pri tome, najčešće mislimo na inovacije u IT-u ili u drugim poduzetničkim pothvatima. To je ipak obilježeno i prelaženjem granica između sekora, poslovni sektor ističe društvene ciljeve, a neprofitni sektor preuzima jezik i metode poslovnog sektora. No i dalje, kada spomenemo “društvena inovacija”,  ne čini se da imamo puno dostupnih resursa koji će nam osvijestiti važnost, približiti pojam, niti imamo puno prostora razgovora na ovu temu.

Na sreću, s nama su u ovoj epizodi osobe koje znaju puno o temi društvenih inovacija. Ivan Blažević, upravitelj Zaklade Solidarna sa završenim studijem “Managementa u društvenim inovacijama” na Ekonomskom sveučilištu u Beču i Ivana Borovnjak, nacionalna koordinatorica nagrade za društvene inovacije Sozial Marie, inače i dizajnerica, osnivačica i članica kolektiva Oaza.

 

Video verziju ovog podcasta možete pogledati OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep. 15: Društvene inovacije - putovi pozitivnih promjena (Ivan Blažević, Ivana Borovnjak)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

10 je godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Povodom ove iznimno važne obljetnice, ovaj smo podcast s vrlo zanimljivim sugovornicima posvetili upravo pitanjima koja se osvrću na dosadašnje članstvo:

  • Jesu li ispunjena očekivanja i kakva su uopće bila? Koliko su uopće europske politike bliske građanima i zašto su važne za njih?
  • Iz perspektive mladih osoba, što sve nude europski programi po pitanju zapošljavanja i volontiranja, koliko su mladi o tome informirani?
  • Jesu li ispunjena očekivanja civilnog društva gdje se nalazimo po pitanju demokratizacije, gdje je civilno društvo trebalo biti 10 godina nakon ulaska u EU?

Ovo su samo neka od pitanja i tema na koje će nam svoje odgovore, promišljanja i dojmove dati:

- Željka Leljak Gracin, pravna savjetnica u Zelenoj akciji, članica Savjeta za razvoj civilnog društva

- Marko Boko, politolog koji radi u odnosima s javnošću u EU parlamentu

- Ivana Kovačević, studentica socijalnog rada Pravnog fakulteta u Osijeku, dugogodišnja volonterka i youthworkerica

 

Video verziju možete pogledati OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep. 14: Deset godina članstva u EU - građani i civilno društvo (Željka Leljak Gracin, Marko Boko, Ivana Kovačević)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Povodom 6. Dana medijske pismenosti koji se krajem travnja 2023. godine obilježavaju u organizaciji Agencije za elektroničke medije i ured UNICEF-a za Hrvatsku, važno je razgovarati o temi medijske pismenosti i civilnog društva i demokracije i medija u današnjici. Mediji utječu na načine ponašanja, na identifikaciju i socijalizaciju pojedinaca i društva. Stoga je uz razvoj kvalitetnog medijskog sustava i razvoj kvalitetnih medijskih javnih politika, kojima bi se osiguralo kvalitetno informiranje i za koje su u prvom redu odgovorni država i stručnjaci, sve važnije i medijsko obrazovanje kojim bi se primatelj poruke, čitatelj ili gledatelj, medijski opismenio i osposobio za kritičku analizu informacije.

Kakvu ulogu tu može imati civilno društvo, kako može doprinijeti osnaživanju medijske pismenosti kod građana, kako možemo doskočiti borbi protiv lažnih vijesti, samo su neke od tema o kojima ćemo razgovarati sa Zrinjkom Peruško, redovitom profesoricom medijske i komunikacijske teorije i medijskih sustava i predstojnicom Centra za istraživanje medija i komunikacije Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, koja se u svojim istraživanjima bavi pitanjima medija u demokraciji, medijskih sustava, medijske politike, te je o tim temama objavila veći broj znanstvenih radova u knjigama i časopisima, u zemlji i inozemstvu.

 

Video verziju podcasta pogledajte OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep. 13: Medijska pismenost i civilno društvo (Zrinjka Peruško)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Prvi podcast na engleskom jeziku! Razlog tomu je što u njemu sudjeluju stručnjaci iz različitih dijelova Europe, preciznije iz Engleske, Portugala i Nizozemske. Suradnja je nastala tijekom provođenja projekta EU3Digital, a koji je bio usmjeren razvoju europskog okvira za digitalne kompetencije predstavnika organizacija civilnog društva i društvenih poduzeća. Izrađeni su bili online i offline materijali, alati za samoprocjenu i razvoj digitalnih kompetencija, ako vas nešto više zanima o tom projektu odite na stranicu eu3digital.com.

U ovom podcastu ćemo razgovarati s Tot Foster, istraživačkom suradnicom iz Centre for Voluntary Sector Leadership and Bristol University School of Education, Ademarom Aguiarom, izvanrednim profesorom s Fakulteta inženjerstva na Porto Universityju, i s Gerlinde Schmidt, projekt menadžericom Euclid Networka iz Haaga. 

Obradit ćemo teme digitalne transformacije, zašto je u današnje vrijeme potrebno strateški pristupiti digitalnim promjenama unutar organizacije, kako učinkovito koristiti digitalne alate, koji su sve rizici, o kakvim etičkim principima treba voditi računa i o drugim sličnim temama.

 

Video verziju podcasta možete pogledati OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep.12: On the way to digital transformation / Na putu digitalne transformacije (Tot Foster, Ademar Aguiar, Gerlinde Schmidt)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Ljudska su prava iz povijesne perspektive relativno nov koncept, koji značajne kvalitativne pomake doživljava tek u protekla dva stoljeća. Ipak, jednostavno je za pomisliti kako je to dostatno vrijeme da se postigne stupanj ljudskih prava koji zadovoljava većinu, ako ne i sve građane.

Povodom proslave Međunarodnog dana ljudskih prava, u ovoj epizodi razgovarat ćemo o tome zašto to nije tako jednostavno te pokušati dati osvrt na trenutno stanje ljudskih prava u Hrvatskoj kao i odgovor što nam je činiti kako bismo ih promovirali. U tome će nam pomoći naše gošće, Tatjana Vlašić, zamjenica Pučke pravobraniteljice i Tina Đaković, organizacijska koordinatorica iz Kuće ljudskih prava Zagreb.

Video verziju možete pogledati OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep. 11: Ljudska prava - stanje i perspektive (Tatjana Vlašić, Tina Đaković)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Veliki uspjeh zagovaračke inicijative Pravo svakog djeteta na školski obrok, kojega su pokrenule četiri profesorice s Pravnog fakulteta u Zagrebu, uključujući i našu današnju sugovornicu, omogućio je svakom djetetu u osnovnim školama besplatan obrok financiran iz državnog proračuna. Inicijativa je bila povod ovog razgovora, međutim, o zanemarenoj temi kao što je siromaštvo svakako ćemo progovarati u ovom podcastu u više epizoda, a započet ćemo s Oljom Družić Ljubotinom, predstojnicom katedre za teoriju i metode socijalnog rada pri zagrebačkom pravnom fakultetu koja se znanstveno i zagovarački bavi siromaštvom djece i mladih.

 

Video verziju možete pogledati OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep. 10: Nevidljiva lica siromaštva i nejednakosti (Olja Družić Ljubotina)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Koliko mladi sebe vide dijelom ovakvih europskih procesa te koliko koriste mogućnosti koje im se pružaju? Kakve su mogućnosti mladih u Hrvatskoj i koliko je našim političarima i politikama uopće bitna tema mladih? Kako organizacije civilnog društva ovdje mogu pomoći?

Početak jeseni otvaramo s temom koja je zapravo aktualna cijele 2022. godine, temom mladih u Hrvatskoj kroz obilježavanje Europske godine mladih. Europska komisija donijela je službeni prijedlog da se 2022. proglasi Europskom godinom mladih, godinom u kojoj će se u poseban fokus staviti na aktivnosti organizirane na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, a koje će obuhvaćati pitanja koja najviše okupiraju mlade, kao što su ravnopravnost i uključenost, mentalno zdravlje te kvalitetno zapošljavanje, pomoć mladima u nepovoljnom položaju iz ruralnih ili udaljenih područja itd.

Kako ne bismo duljili u uvodu, u prvoj u nizu budućih epizoda posvećenih mladima u ovom podcastu, razgovaramo s Leom Stakovićem, predsjednikom UO Mreže mladih Hrvatske i Maritom Grubišić-Čabo, asistenticom s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, čije su područje rada mladi i rad s mladima.

Video verziju možete pogledati OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep. 9: Europska godina mladih (Leo Staković, Marita Grubišić-Čabo)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

U ovoj ćemo epizodi razgovarati s predstavnicima novog sindikata naziva SKUPA – Sindikalni kolektiv udruženih prekarnih radnica i aktivista. SKUPA je osnovan 2021. godine kao udruženje koje okuplja radnice i radnike u organizacijama civilnog društva, a koje će organizirano pružati podršku u borbi za radna prava i dostojanstvene radne uvjete te unaprjeđenje rada civilnog društva u cjelini. S nama su Tena Bakšaj i Sven Janovski, predstavnici SKUPA, koji će nam približiti ciljeve i način funkcioniranja samog sindikata, o sindikalnim udruživanjima općenito i reći ponešto više o sebi i svom djelovanju u civilnom sektoru.

 

Video verziju možete pogledati OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep. 8: SKUPA - sindikat za civilno društvo (Tena Bakšaj, Sven Janovski)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Sedma epizoda PoDcasta Kolektiv govori o miru i sudjelovanju građana. U ovoj epizodi nećemo se baviti ratom, niti analizirati geopolitičke okolnosti ratova, sadašnjih i bivših. Slušat ćemo o perspektivi koja često ostaje nevidljiva - onoj odozdo, o mirovnom radu, o nenasilnim metodama pomoći osobama koje su ugrožene ratom, o zaštiti ljudskih prava, o važnosti mira i nakon završetka sukoba. O tome i brojnim drugim pitanjima pričat će Nikica Torbica s Goranom Božičevićem, antiratnim aktivistom s bogatim iskustvom mirovnog rada od ranih 90-ih. Tada je vodio Volonterski projekt Pakrac, koji je djelovao u jednoj od ratom najrazrušenijih zajednica, a svoje je iskustvo dijelio i dijeli putem Mirovnih studija, MIRamiDA, brojnih edukacija, radionica, gostovanja i razgovorom sa svima koji su zainteresirani za temu mirovnjaštva. 

 

Video verziju možete pogledati OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep. 7: Mir i sudjelovanje građana (Goran Božičević)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Šesta epizoda PoDcasta Kolektiv govori o temi suvremenog obrazovanja, obrazovanja za 21. stoljeće. O ulozi civilnog društva kao saveznika u promjenama u obrazovanju, građanskom odgoju i obrazovanju, programu Škola i zajednica i budućim kretanjima obrazovanja u Hrvatskoj razgovaraju Nikola Baketa, znanstvenik s IDIZ-a čija su područja istraživanja građanski odgoj i obrazovanje, politike visokog obrazovanja i promjene javnih politika i Nikica Torbica.

 

💬Nikola: "Nastavnici se često oslanjaju na udruge iz svojih zajednica i ističu ih kao svoje saveznike. Udruge mogu jako puno toga ponuditi i u velikoj mjeri surađuju sa školama. Nastavnici koji pohađaju razna usavršavanja koja organiziraju udruge jako im puno znače."

 

Video verziju možete pogledati OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep. 6: Obrazovanje za 21. stoljeće (Nikola Baketa)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

 

Godinu dana nakon razornog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji i dalje izražavamo i apeliramo na solidarnost. Željeli smo dobiti svjedočenje dvije lokalne organizacije na pogođenom području, koje su i same oštećene potresom, kao i brojnim drugim preprekama koje su uslijedile. Kako su pronašle snage ostati podrška svojim sugrađanima i važan kotač oporavka i razvoja?

S nama su ovu epizodu Paula Raužan, voditeljica Agencije lokalne demokracije Sisak i Tamara Jovičić, predsjednica udruge IKS, a s s njima razgovara Lejla Šehić Relić.

 

Video verziju možete pogledati OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep. 5: Preživjeti i ostati drugima inspiracija: uloga lokalnih organizacija godinu dana nakon potresa (Paula Raužan, Tamara Jovičić)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Klimatske promjene u posljednjih 50 godina postaju vrlo ozbiljna tema koju više ne smijemo i ne možemo ignorirati. Industrijske revolucije, širenje robe široke potrošnje i opći rast standarda života za sve veći broj ljudi imao je i negativnu posljedicu - nismo promišljali o međuodnosu našeg načina života i habitata. Zato je danas fokus međunarodne zajednice, makar na papiru, upravo na ovoj temi. A kako bismo malo više čuli o ovoj temi, kroz 4. epizodu s nama su naš vodeći znanstvenik za ovo pitanje, Dražen Šimleša sa Instituta Ivo Pilar, ali i Lucija Lauš, mlada aktivistica i pokretačica prosvjeda Fridays For Future u Osijeku. S njima razgovara Nikica Torbica.

 

Želja nam je, osim iznošenja poruka, iskustava i pitanja o nekoj problematici, gledateljima i slušateljima ponuditi različite uglove i ideje, primjere dobre prakse i nova saznanja. Podcast kao forma dopušta inovativne interpretacije i smjerove u kojima se može kreirati dijalog, stoga bi nam bilo drago da podržite našu novu inicijativu klikom na Subscribe na naš kanal, dijeljenjem sadržaja ili bilo kakvim feedbackom.

 

Uživajte u četvrtoj epizodi, sljedeće će izlaziti svakog prvog tjedna u mjesecu!

 

Video verziju možete pogledati OVDJE.

PoDcast Kolektiv ep. 4: Klimatske promjene: promjene u nama (Dražen Šimleša, Lucija Lauš)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Koliko smo kao društvo odgovorni? Što je osobna odgovornost, a što društvena odgovornost i u kakvoj su one korelaciji? U kakvoj su vezi odgovornost i demokracija? Koja je uloga OCD-a za razvoj odgovornog, uključivog i solidarnog društva? Koliko se danas i na koji način u javnosti progovara o odgovornosti?

Odgovore na ova i druga pitanja kroz razgovor će ponuditi Nikoleta Poljak i Jasenka Pregrad, psihologinja i psihoterapeutkinja, osnivačica Gestalt instituta, autorica i voditeljica UNICEF programa Stop nasilju nad djecom, vanjska predavačica na Zagrebačkom sveučilištu, urednica i autorica knjige Stres, trauma, oporavak, s bogatim iskustvom rada u javnom, privatnom i nevladinom sektoru. Želja nam je, osim iznošenja poruka, iskustava i pitanja o nekoj problematici, gledateljima i slušateljima ponuditi različite uglove i ideje, primjere dobre prakse i nova saznanja. Podcast kao forma dopušta inovativne interpretacije i smjerove u kojima se može kreirati dijalog, stoga bi nam bilo drago da podržite našu novu inicijativu klikom na Subscribe na naš kanal, dijeljenjem sadržaja ili bilo kakvim feedbackom.

 

Uživajte u trećoj epizodi, sljedeće će izlaziti svakog prvog tjedna u mjesecu!

 

Video verziju možete pogledati OVDJE.

 

PoDcast Kolektiv ep. 3: Što (ne) znamo o odgovornosti? (Jasenka Pregrad)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Druga epizoda PoDcasta Kolektiv bavi se temom neformalnih inicijativa i njihovog doprinosa zajednici. Rastući fenomen neformalnih inicijativa događa se u Europi posljednjih desetak godina, pa tako i kod nas u Hrvatskoj. Neformalna udruženja građana sposobna su vrlo brzo kreirati mrežu podrške i reagirati u kriznim situacijama i različitim društvenim pitanjima.

Čak tri gošće, aktivistice Maja Sever (Ljudi za ljude), Ivana Kordić (SLOGA - Platforma samoorganiziranih volonterki i volontera) i Mirna Šmit (Inicijativa mladih Mladforma) ponudit će nam vlastite perspektive i odgovore na sljedeća pitanja:
- Koje su prednosti i nedostatci neformalnih udruživanja građana?
- Kada i zašto dolazi do formaliziranja određenih inicijativa?
- Kako funkcioniraju građani unutar neformalnog settinga?
- Kakva je i koja je uloga organiziranog dijela civilnog društva u vidu podrške i komunikacije prema neformalnim inicijativama?

 

Želja nam je, osim iznošenja poruka, iskustava i pitanja o nekoj problematici, gledateljima i slušateljima ponuditi različite uglove i ideje, primjere dobre prakse i nova saznanja. Podcast kao forma dopušta inovativne interpretacije i smjerove u kojima se može kreirati dijalog, stoga bi nam bilo drago da podržite našu novu inicijativu klikom na Subscribe na naš kanal, dijeljenjem sadržaja ili bilo kakvim feedbackom.

Uživajte u drugoj epizodi, sljedeće će izlaziti svakog prvog tjedna u mjesecu!

 

Video verziju možete pogledati OVDJE.

 

PoDcast Kolektiv ep. 2: Neformalne inicijative, velik doprinos (Maja Sever, Ivana Kordić, Mirna Šmit)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje

Pred vama je prva epizoda PoDcasta Kolektiv, a kako drugačije krenuti nego s temom civilnog društva u širem kontekstu?

Igor Vidačak, profesor s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i nekadašnji ravnatelj Ureda za udruge pri Vladi Republike Hrvatske, prvi je gost našeg novog medijskog formata, koji će u razgovoru s Brunom dati odgovore na ova i brojna druga pitanja:

  • Koji je značaj civilnog društva?
  • Kakva je njegova uloga danas, kakva u budućnosti?
  • Koliko ono odgovara na potrebe društva?
  • Kako prepoznati rad civilnog društva?

Želja nam je, osim iznošenja poruka, iskustava i pitanja o nekoj problematici, gledateljima i slušateljima ponuditi različite uglove i ideje, primjere dobre prakse i nova saznanja. Podcast kao forma dopušta inovativne interpretacije i smjerove u kojima se može kreirati dijalog, stoga bi nam bilo drago da podržite našu novu inicijativu klikom na Subscribe na naš kanal, dijeljenjem sadržaja ili bilo kakvim feedbackom.

Uživajte u prvoj epizodi, sljedeće će izlaziti svakog prvog tjedna u mjesecu!

Video verziju možete pogledati OVDJE.
 

PoDcast Kolektiv ep. 1: Civilno društvo jučer, danas, sutra (Igor Vidačak)
00:00 00:00

Preuzmi epizodu

klikni za preuzimanje